Vilka böcker skulle ni vilja se i ElibU?

Sedan vi lanserade ElibU har en av de vanligaste frågorna vi fått rört sortimentet – vilka böcker finns med i ElibU, och vilka kommer att finnas med? Vårt mål är ju att ElibU ska vara en användbar tjänst för hela skolgången, från förskola till gymnasium, och vi satsar självklart på att få med så många läsvärda böcker som möjligt.

Vi kan dock inte välja och vraka helt fritt. Innan en bok kan komma med i ElibU-sortimentet måste den naturligtvis först och främst finnas utgiven som e-bok, och det är precis som med pappersböcker upp till förlaget. Vi på Elib har Sveriges överlägset största utbud av e-böcker från ca 500 förlag, och distribuerar i skrivande stund 5491 e-böcker i EPUB-format, varav 3221 finns i ElibU – mer än hälften av alla titlar som alls finns tillgängliga. Att det inte är hundra procent beror ju dels på att inte alla böcker är intressanta för en tjänst som riktar sig till skolan, men också att vi givetvis behöver förlagens godkännande för att ha med deras böcker i en abonnemangstjänst; författarna ska ju ha betalt också!

Vi är övertygade om att ElibU är en väldigt nyttig tjänst för att främja läslusten hos den digitala generation som utgör morgondagens läsare, och för därför fortlöpande dialog med våra förlag för att få in så många intressanta böcker som möjligt. Men vi vill naturligtvis också höra från er som kunde vara intresserade av tjänsten: vilka böcker saknar ni i utbudet? Hör gärna av er med era favoritböcker för barn och ungdom (titel, författare och förlag) till elibu@elib.se – vi kan förstås inte garantera att alla böcker ni vill se kan göras tillgängliga, men ju mer vi vet om vad våra läsare vill se, desto lättare för oss att göra något åt det.

Se hela det aktuella utbudet här.

8 kommentarer

 1. Det vore bra om ni kan börja få in böcker som det finns lärarhandledningar till . Det är ofta dessa man vill läsa i klassuppsättning. I övrigt gäller det att få in nya böcker så snabbt som möjligt eftersom det är dessa eleverna frågar efter.

  1. Hej,

   Det är noterat, tack!

 2. Kenneth Skoogh · · Svara

  Hej! Jag skulle vilja ha många fler ungdomsromaner för gymnasieåldrarna. När jag letar i utbudet ser jag kategorin ”unga vuxna” men det kanske finns något annat sätt att söka denna kategori? Jag har kopierat in hela listan i ett Excelblad för att kunna filtrera fram ålderskategorier eftersom detta inte gick att göra på nätet. Vore bra att kunna göra. Handhavandefel? //Kenneth

  1. Hej,

   Tack för tipset! Vi fortsätter fylla på sortimentet konstant – bara den senaste månaden har det vuxit med nästan 1000 titlar. Målet är också att få upp en lite mer permanent lista över böcker, den som ligger här på sidan är i första hand till för att ge en översikt över vad som finns; när man väl har tjänsten finns mycket bättre sök- och sorteringsmöjligheter för både lärare och elever.

 3. Jag efterlyser också betydligt fler ungdomsböcker för gymnasiet och uppåt. Även lättlästa sådana. Att ha ett stort utbud av ljudböcker är viktigare än e-böcker.
  Gitta

  1. Hej,

   Tack! Vi jobbar vidare på det.

 4. Vill kunna sortera på ”Unga vuxna”!

  1. Hej,

   Listningen ovan är ju bara ett grovt utdrag ur vårt sortiment, som inte på något vis motsvarar hur själva lösningen ser ut i skolorna – den kan variera beroende på vilken leverantör man köper in den från, men där finns betydligt bättre sökfunktioner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: