Bok & Bibliotek 2015: Missade du våra programpunkter? Se dem här!

Under bokmässan i Göteborg hade vi, som vi tidigare nämnt, tre programpunkter på Digitala Torgets scen. Mycket intressant blev sagt, och självklart vill vi att alla ska kunna se dem även i efterhand. Tack vare miraklet Youtube, och med tack till Bokmässan, finns de nu här:

Unga läsare i en digital värld
Ungdomar läser allt mer digitalt. Krävs det andra förmågor för att läsa digitalt och vad innebär det för läsförståelsen? Betyder ändrade läsvanor något för de som arbetar med läsning och böcker på bibliotek och för förlag som ger ut böckerna? Forskaren Maria Rasmusson berättar om sin forskning kring ungdomars digitala läsförståelse och samtalar om unga läsare i en digital värld med Johanna Ringertz, förläggare barn och ungdom Natur & Kultur, och Björn Waller från Elib.

”Strindbergsfeeden” – Fem lärdomar från sociala medier att ta med in i bokens värld
Stora delar av vår vardag ägnar vi åt att finnas i våra digitala flöden. Den som tidigare satt försjunken i en bok på resan till jobbet fipplar nu med telefonen istället; läser nyheter, ser på YouTube, kommenterar kompisarna på Facebook eller lägger upp ett kort på sina nya skor. Var finns boken i detta digitala flöde? Det är en fråga som bokbranschen måste ställa sig. Är vi utanför eller ska vi vara med? Med lärdomar från sociala medier och verksamheter i andra branscher, t ex Über och Airbnb, tar kommunikationsgurun Ulf Lesley oss med på en tankeresa som ger nya perspektiv och inspiration kring boken.

Fem saker du trodde att du visste om digitala böcker – du kan aldrig gissa vad som hände sedan!
Det har gått över 50 år sedan den första e-boken skapades och nya innovationer kommer dagligen. Det du tror du vet om e-böcker kan ändra sig över en natt, om det ens stämde till att börja med. Tiden är mogen, nu slår vi hål på ett antal myter om digitala böcker! Medverkande: Björn Waller, omvärldsbevakare på Elib och bokbloggare.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: