Info för förlag

Denna webbplats uppdateras inte längre. För mer information om ElibU och andra digitala tjänster från Axiell Media, välkommen att besöka www.axiellmedia.com.

Den svenska skolan använder alltmer digitala tjänster i undervisningen. I över två tredjedelar av landets kommuner pågår så kallade 1:1-projekt där varje elev får tillgång till en dator och/eller en surfplatta. Länge var det dock svårt för skolor att köpa och använda digitala böcker till eleverna på grund av de villkor som gäller vid köp av en digital bok från internetbokhandlar.

Elib har tagit fram tjänsten ElibU för att ge förlag möjlighet att på ett enkelt, säkert och attraktivt sätt erbjuda digitala böcker till skolan. ElibU är en ny och unik försäljningskanal för förlagens digitala böcker, som ger skolelever tillgång till litteratur i digitalt format, utformad så att den fungerar enkelt på alla vanliga digitala plattformar. På så vis blir det möjligt att erbjuda eleverna böcker i digitalt format och uppmuntra till ökat läsande.

Elever och deras lärare når tjänsten via personligt login, där de kan ta del av böckerna i en för ändamålet utvecklad webbspelare via streamingteknik från Elibs server. ElibU innehåller i första hand allmänlitteratur, dvs skönlitteratur och faktaböcker. Ambitionen är att de för respektive årskurs/nivå mest attraktiva titlarna ska finnas med. Utbudet består av barnböcker, ungdomsböcker, faktaböcker för barn och ungdomar, lättlästa böcker, klassiker, skönlitteratur och faktaböcker för vuxna etc. I dagsläget finns drygt 5000 titlar i ElibU, och utbudet byggs ut i takt med att fler titlar digitaliseras. Ett antal skolor är redan igång med tjänsten.

Säkerhet

För att böcker och filer inte ska komma i orätta händer och för att förhindra piratkopiering baseras tjänsten på streamingteknik – böckerna strömmas varefter de konsumeras, och kan inte sparas ner som separata filer. Dessutom nås tjänsten enbart genom personliga elev- och lärarinloggningar.

Hur ansluter man sig?

Att som förlag ansluta sig till ElibU är enkelt: skicka helt enkelt in en intresseanmälan till Elib. Vi hör då av oss med mer information kring tjänsten samt villkor och ersättningsmodell. Om ni redan är anslutna till Elib kan ni själva ansluta er på ett par minuter via vårt administrationsgränssnitt. Kontakt

Vad är ElibU?

ElibU är en abonnemangstjänst för e-böcker och ljudböcker som riktar sig till skolelever, från förskolan till gymnasieskolan. Genom ElibU får elever och lärare tillgång till böcker som läses eller lyssnas på direkt över nätet i en virtuell läshörna, där de enkelt kan komma åt sina böcker och dela med sig av det de läser. Varje lärare och elev får ett eget, personligt login till tjänsten som bara kan användas av dem.  Elib AB tillhandahåller böckerna och all information som behövs för att kunna ta till sig dem i samarbete med etablerade leverantörer av olika utbildningstjänster. Abonnemang tecknas på årsbasis.

Tjänsten säljs och tillhandahålls i första hand via olika etablerade tjänsteleverantörer av utbildningstjänster som ansluter till Elibs API:er och integrerar tjänsten på sina egna plattformar eller utvecklar den i kundens miljö.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: