Info för tjänsteleverantörer

Denna webbplats uppdateras inte längre. För mer information om ElibU och andra digitala tjänster från Axiell Media, välkommen att besöka www.axiellmedia.com.

Den svenska skolan använder alltmer digitala tjänster i undervisningen. I över två tredjedelar av landets kommuner pågår så kallade 1:1-projekt där varje elev får tillgång till en dator och/eller en surfplatta. Länge var det dock svårt för skolor att köpa och använda digitala böcker till eleverna på grund av de villkor som gäller vid köp av en digital bok från internetbokhandlar.

Elib har tagit fram tjänsten ElibU för att på ett enkelt, säkert och attraktivt sätt erbjuda digitala böcker till skolan. ElibU ger skolelever tillgång till litteratur i digitalt format, utformad så att den fungerar enkelt på alla vanliga digitala plattformar. På så vis blir det möjligt att erbjuda eleverna böcker i digitalt format och uppmuntra till ökat läsande. Elever och deras lärare når tjänsten via personligt login, där de kan ta del av böckerna i en för ändamålet utvecklad webbspelare via streamingteknik från Elibs server. Elib tillhandahåller böckerna i olika digitala format liksom även metadata, läshistorik och basala administrativa data via API (Application Programming Interface).

Elib har slutit avtal med företag som vill utveckla, marknadsföra, sälja och leverera tjänsten som en del av sitt utbud av digitala tjänster till skolan. Dessa ansluter till ElibU via ett API hos Elib.

Säkerhet

För att böcker och filer inte ska komma i orätta händer och för att förhindra piratkopiering baseras tjänsten på streamingteknik – böckerna strömmas varefter de konsumeras, och kan inte sparas ner som separata filer. Dessutom kan tjänsten enbart att nås genom personliga elev- och lärarinloggningar.

Vill du veta mer?

För mer information, kontakta gärna Elib så skickar vi ett komplett informationspaket. Kontakt

Vad är ElibU?

ElibU är en abonnemangstjänst för e-böcker och ljudböcker som riktar sig till skolelever, från förskolan till gymnasieskolan. Genom ElibU får elever och lärare tillgång till böcker som läses eller lyssnas på direkt över nätet i en virtuell läshörna, där de på ett enkelt och begripligt sätt kan komma åt sina böcker och dela med sig av det de läser. Varje lärare och elev får ett eget, personligt login till tjänsten som bara kan användas av dem. Elib tillhandahåller böckerna och all information som behövs för att kunna ta till sig dem i samarbete med etablerade leverantörer av olika utbildningstjänster. Abonnemang tecknas på årsbasis.

ElibU innehåller i första hand allmänlitteratur, med de för respektive årskurs/nivå mest attraktiva titlarna. Utbudet kommer därmed att vara både barnböcker, ungdomsböcker, faktaböcker för barn och ungdomar, lättlästa böcker, klassiker, skönlitteratur och faktaböcker för vuxna, etc. För en översikt över det nuvarande utbudet, se här.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: