Pressmeddelande: ElibU – digitala böcker till skolan

ElibU – digitala böcker till skolan

2012-09-27

I allt fler klassrum är datorer och surfplattor vardagsmat, men den digitala boken har ännu inte gjort sitt intåg i skolans värld. Elib, Nordens ledande distributör av digitala böcker, presenterar i dag sin nya satsning ElibU, som ger skolan möjlighet att på ett enkelt, säkert och attraktivt sätt använda digitala böcker.

ElibU är en abonnemangstjänst med allmänlitteratur för hela skolgången, från förskolan till gymnasieskolan. Elever och lärare kan läsa och lyssna på böcker i en specialutvecklad webbspelare som är åtkomlig överallt där det finns internetuppkoppling, och som innehåller funktioner som gör det möjligt att dela med sig av sitt läsande till kompisar och ta del av boktips eller instruktioner från läraren. Tjänsten fungerar i alla vanligt förekommande datorer, surfplattor och smartphones.

Digitala böcker har hittills inte funnits i skolan på grund av de villkor om privat bruk som normalt gäller vid köp av en e-bok eller digital ljudbok.

– Många lärare och pedagoger har kontaktat oss och undrat hur de ska bära sig åt för att deras elever ska kunna använda en e-bok eller ljudbok, säger Johan Greiff, VD för Elib. Många skolor satsar stort på digitala hjälpmedel, men det är ont om innehåll och samtidigt som läsningen bland unga minskar saknar var sjätte elev tillgång till ett skolbibliotek. Nu kan vi presentera en helt skolinriktad tjänst med ett stort utbud av både e-böcker och ljudböcker. Vi tror och hoppas att ElibU ska bidra till att få fler unga att läsa.

ElibU lanseras till vårterminen 2013 och kommer i första hand innehålla svensk allmänlitteratur, det vill säga skön- och facklitteratur för barn, ungdomar och vuxna, inklusive lättlästa böcker och klassiker. Ambitionen är att de för respektive årskurs mest attraktiva titlarna ska finnas med från alla svenska förlag. Vid starten kommer minst 1 500 – 2 000 titlar att finnas i ElibU, och utbudet kommer att byggas ut i takt med att fler titlar digitaliseras.

Mer information

www.elibu.se finns mer information och löpande nyheter om ElibU samt kontaktuppgifter till de samarbetspartners som kommer leverera ElibU till skolorna.

Johan Greiff, VD Elib, tel: 076-543 90 08, johan.greiff@elib.se
Py Söderström, marknadschef Elib, tel: 076-543 90 01, py.soderstrom@elib.se

Elib är ledande i Norden inom distribution av digitala böcker. Företaget grundades år 2000 och ägs gemensamt av Bonnierförlagen, Natur & Kultur, Norstedts förlagsgrupp och Piratförlaget. Elibs tjänster är öppna för alla förlag och återförsäljare och används idag av 500 bokförlag, ledande internetbokhandlare och 270 kommunbibliotek.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: