Bok & Bibliotek 2014

Då var det dags för årets höjdpunkt i bokbranschen igen, Bokmässan i Göteborg! Elib finns på plats i monter F02:43 vid Digitala Torget i F-hallen. Välkomna förbi för att prata digitala böcker, klämma på läsplattor, eller ställa frågor i allmänhet! Speciellt svarar vi förstås gärna på frågor om hur skolor kan arbeta med digitala böcker.

Till vår stora glädje fortsätter Bok & Bibliotek att satsa stort på digitala böcker i år med Digitala Torget där man kan träffa innovativa företag, prova på att läsa digitalt, lyssna på intressanta föredrag och njuta av fri WiFi. Vi har två programpunkter på Digitala Torgets scen:

Torsdag 12.00-12.20: Det digitala bibliotekets möjligheter

Elibs nya modell för digitala böcker som lanserades innan sommaren ger biblioteken nya möjligheter att arbeta aktivt med sitt utbud och möta sina låntagare på nätet. Py Söderström från Elib berättar om vad som är nytt och hur olika bibliotek har valt att lyfta fram e-böcker och ljudböcker för sina låntagare. Läs mer om detta här: Billigare och enklare med digitala böcker på biblioteken

Fredag 10.00-10.20: ElibU – om läsning i dagens skola

På Cecilia Härsings lektioner används inga fysiska böcker. Sedan det hela inleddes med ett läsprojekt kring Petters bok ”16 rader” har Cecilia fortsatt att arbeta med elevernas läsutveckling och vill ta avstamp i deras verklighet. Böckerna läses på iPad och redovisningen sker med Youtube-filmer och bloggposter. Några av fördelarna med e-böcker är att alla får tillgång till samma bok utan att läraren behöver jaga klassuppsättningar och att det går att skapa egna digitala bokhyllor till eleverna. Cecilia Härsing är svensklärare för åk 7-9 på Skogstorpsskolan i Eskilstuna.

Vi kommer även att finnas med på mässgolvet och på seminarier och följa vad som sägs och undras över bokbranschens utveckling. Bok & Bibliotek har även i år rekordmånga evenemang runt digitalt läsande. Du hittar hela schemat här. Uppdateringar kommer både här och på Elis blogg allt eftersom, samt givetvis löpande på våra twitterkonton @elib_se och @elibu_se.

God mässa, och om det är något ni undrar över – kom förbi och säg hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: