Presentation av ElibU 11/4: Se hela filmen här

Den 11 april 2013 presenterade vi ElibU på ett öppet frukostmöte på Kulturhuset i Stockholm. På scen fanns, utöver Elibs VD Johan Greiff och marknadschef Py Söderström, även läsambassadören Johan Unenge, som pratade om vikten av att uppmuntra barn att läsa och hur man kan göra det i en tid när allt mer sker på datorskärmar. (Se även gärna den här artikeln om ett spännande forskningsprojekt vid Örebro universitet.)

Nedan kan ni se hela presentationen som hölls på mötet. Om ni hellre vill se hela filmen på youtube ligger den här.

Del 1. Py Söderström – vad är ElibU, och hur kan tjänsten hjälpa skolorna?


Demonstrationsfilmer av ElibU från Learnify och Axiell


Del 2. Johan Unenge – varför är barns läsande viktigt, och hur uppmuntrar man det?

Läs också:
Hur ansluter man sig till ElibU?
Vad vill vi med ElibU?
Pressmeddelande
Samt övrig information här på elibu.se.

Annons

4 kommentarer

 1. Maria · · Svara

  Mycket intressant och bra idé. Tycker dock att det är synd att internetuppkoppling krävs, då många skolor använder sig av mobila enheter. Läsa tycker jag att man ska kunna göra var som helst, även där det inte finns uppkoppling. Tycker det blir en begränsning där. Som att ” läsningen tillhör skolan” vilket ju inte är fallet.

  1. Hej,

   En av tankarna med att böckerna är tillgängliga på både fasta och mobila enheter är just att läsningen inte bara ska tillhöra skolan, utan att eleverna ska kunna komma åt böckerna överallt där internetuppkoppling finns – det krävs heller ingen bredbandsuppkoppling, utan vanlig telefonuppkoppling ska räcka mer än väl. Vi jobbar dock på en möjlighet att ladda ner en viss mängd sidor och läsa offline ifall man skulle befinna sig någonstans där uppkoppling saknas, det kommer förhoppningsvis i kommande versioner.

 2. clarianahi · · Svara

  Hej,
  Jag tycker att det ser ut att vara en bra tjänst! Men jag undrar om listan på de klara titlarna är aktuell? Det är inte så många titlar för barn och ungdomar just nu tyvärr.

  1. Hej,

   Listan på de klara titlarna är aktuell, men givetvis långtifrån färdig. Vi håller på och tjatar på förlagen för att få in fler titlar, inte minst på barn- och ungdomssidan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: